...

Pot od zrna do skodelice: Raziskovanje trajnostne poti kave Blendmeup

Vsako jutro se milijoni ljudi zbudijo z isto željo: skodelico sveže, dišeče kave, ki obljublja nov začetek. Toda malo je tistih, ki resnično razumejo pot, ki jo kava prehodi, preden prispe v njihove skodelice. V Blendmeup se zavedamo, da je vsak korak v tej poti pomemben. Zato smo se posvetili trajnostni poti naše kave, od zrna do skodelice, zagotavljajoč ne le izjemno kakovost, ampak tudi spoštovanje do narave in ljudi, ki stojijo za tem črnim zlatom.

Izvor: Povezava z zemljo in ljudmi

Naše potovanje se začne na zelenih pobočjih butičnih kavnih plantaž, kjer se ročno obirajo najboljša zrna Arabice. Sodelujemo z lokalnimi kmeti, ki razumejo pomen biodiverzitete, ohranjanja tal in vodnih virov. Ta pristop ne zagotavlja le izjemnih okusov in arom, ki jih prinašajo različni tereni, ampak tudi podpira skupnosti, ki so odvisne od kave za svoje preživetje.

Praženje: Umetnost in znanost

Po skrbnem izboru zrn se začne magija praženja v naši pražarni v Ljubljani. Svetlo praženje, ki ga uporabljamo, poudarja značilne note vsakega zrna, hkrati pa ohranja njihovo naravno svežino in kakovost. Naši pražarji so mojstri svoje obrti, ki razumejo, kako različne stopnje toplote vplivajo na okuse, ki jih boste kasneje uživali v svoji skodelici.

Pakiranje: Ohranjanje dobrega za vas in planet

Ko je kava pražena do popolnosti, sledi ključni korak: pakiranje. Da bi ohranili svežino, arome in okuse, ki smo jih tako skrbno razvili, uporabljamo inovativne biorazgradljive kapsule. Te kapsule ne zagotavljajo le optimalne zaščite za kavo, ampak so tudi prijazne do okolja, saj se lahko kompostirajo kar doma. Tako se zavzemamo za zmanjšanje odpadkov in ogljičnega odtisa, ki ga pustimo za seboj.

Uživanje: Več kot le skodelica kave

Končni korak v tej poti je trenutek, ko kava doseže vaše ustnice. Vsaka skodelica kave Blendmeup je potovanje samo po sebi, ki vas popelje skozi okuse in arome, ki so jih ustvarili narava, skrbni kmetje, vešči pražarji in inovativne tehnologije. Toda to ni le senzorična izkušnja; je tudi vednost, da s pitjem naše kave prispevate k bolj trajnostnemu, pravičnemu svetu.

V Blendmeup verjamemo, da je kava več kot le napitek. Je simfonija okusov, je podpora skupnostim, je skrb za naš planet. Z vsako skodelico, ki jo uživate, se pridružite naši misiji: ustvarjati izjemne kavne izkušnje, ki niso le nepozabne, ampak tudi odgovorne. To je naša pot od zrna do skodelice, pot, ki jo z veseljem delimo z vami.

Naši izdelki

Nakupuj vse Prvič pri nas? O nas Blog
Copyright © 2023 Vse pravice pridržane

Naši okusi

Brazilija

Okusi mlečne čokolade in lešnikov, ki jim sledijo značilne brazilske note dušenega sadja, ki spominjajo na jabolčno pito.

Inteziteta 6/10

Guatemala

Bogata, a sadna in zrela skodelica z notami ribeza, ki jih podpira globoka karamelna sladkoba.

Inteziteta 8/10

Hišna mešanica

Poln in bogat okus ter sladki okusi, kot so čokolada, karamela, oreščki, začimbe in pridih rdečega sadja ter jasmina. Zelo uravnotežen, zaokrožen, gladek občutek v ustih in kompleksni okusi.

Inteziteta 7/10